Bejelentés


Egészségünkért A beteg testben többnyire beteg vagy megbántott lélek lak


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Télen a futók ne kockáztassák meg a hidegstartot!


Havas erdőben fut a téli hidegben egy férfi és egy nő.

A futás előtti bemelegítő gyakorlatokat még otthon, a melegben végezzük el.


A szenvedélyes futókat nem riasztják vissza télen a mostohább körülmények sem. Megéri jégben és hóban is futni. Akik rendszeresen időjárási ingereknek teszik ki magukat, jobban meg is birkóznak ezekkel, és kevésbé könnyen fognak megbetegedni. Mindenesetre, ha mínusz fokokban is futunk, figyelembe kell venni néhány szabályt – tanácsolják a szakértők.


Mielőtt elkezdenénk futni, még otthon bemelegítjük a lábunkat, bokánkat, vádlinkat és térdünket néhány egyszerű gyakorlattal, amennyiben például körzünk a lábunkkal, helyben futunk vagy az ízületeinket lassan nyújtjuk. Az ízületek és az inak ilyen felkészülés után nagyon jól megbirkóznak a hideg, téli kihívásokkal, és a sérülések is megkímélik őket.


Fontos a megfelelő öltözék is. A legjobban több vékony réteg szigetel. Többnyire elég egy nedvszívó alsóruházat, és egy időjárásálló dzseki és nadrág. Sok tapasztalt futó viszonylag vékonyan öltözik fel, így a futás kezdetén még egy kicsit fázik. A könnyű kesztyű és egy vékony, légáteresztő sapka nem hiányozhat a mínusz fokokban. A nadrág, dzseki, cipő és kesztyű lehetőség szerint legyen fényvisszaverő csíkkal ellátva, hogy a futó sötétben is jól látható legyen.


A légvétel télen hideg és kellemetlen a tüdőnek, ezért ajánlatos az orrlégzés. Ha az orron át vesszük a levegőt, az jobban felmelegszik, mire a tüdőhöz érkezik. Kilélegezni szájon át is lehet. Futás után a ruhánkat nedvesre izzadjuk, a testünk meleg, és sok futó a szabadban még gyorsan elvégez néhány nyújtógyakorlatot vagy más gimnasztikai gyakorlatot. Ez azonban veszélyes, és egy megfázást kockáztatunk vele. Vagy gyorsan húzzunk még fel valami szárazat, vagy a gimnasztikát és a levezető gyakorlatokat már bent a melegben végezzük el.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!