Bejelentés


Egészségünkért A beteg testben többnyire beteg vagy megbántott lélek lak


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.
Májtisztítás 5 mindennapos élelmiszerrel.

  1. Meleg citromos víz – ez egy nagyszerű módja annak, hogy a májat minden reggel megtisztitsuk. Ez nem limonádé, ezért ne adjunk hozzá cukrot, vagy bármi mást. Csak tisztított vizet és egy egészséges adag friss citromlevet használjunk. Egyes szakértők, mint pl. AF Beddoe szerint, aki a “Biological Ionization as Applied to Human Nutrition” könyvet írta a biológiai ionizáció emberi táplálkozásban való alkalmazásáról- úgy véli, hogy a máj citromos vízre válaszként több enzimet termel, mint bármely más étel fogyasztásakor.
  2. Fokhagyma – Főzzünk sokszor fokhagymával, vagy tegyük rá a következő tál salátánkra. A fokhagyma kén-vegyületeket tartalmaz, amelyek segíthetnek enzimeket aktiválni a májban. Az allicin és a szelén jó májvédők.
  3. Avokádó – Még egy ok, amiért érdemes avokádót fogyasztanunk. Egy japán tanulmány úgy találta, hogy az avokádó olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek védik a májat a károsodástól. Amikor 21 más gyümölccsel összehasonlították, az avokádó ígérte a legnagyobb májvédelmet a galaktózamin: egy “erős” toxin ellen, amelyről kimutatták, hogy sokkal nagyobb májkárosodást okozhat, mint az emberi vírusos hepatitisz.
  4. Koriander- Ezt a sokoldalú gyógynövényt szinte bármilyen ételhez hozzá lehet adni, többek között salátákhoz és turmixokhoz. Ez a gyógynövény segít eltávolítani a nehézfémeket a szervezetből, amivel a máj csak küszködne.
  5. Kurkuma – Egy másik nagyon jó fűszer, rengeteg pozitív hatással. A kurkuma állítólag nem csak védi a májat a károsodástól, hanem ösztönzi a májsejtek regenerálódását is. Ezen túlmenően, növeli a természetes epe termelést és segít a testet toxin-mentes állapotban tartani.

A máj megtisztítása elengedhetetlen, ezeket a máj-tisztító megoldásokat pedig akár minden nap lehet gyakorolni.

 

 

 

Más téma

Női agyban az orgazmus!

A világon elsőként készítettek animációs filmet a New Jersey Rutgers Egyetem kutatói arról, hogy az orgazmus közben milyen folyamatok játszódnak le a női agyban.

 

Az egyedülálló, 12 perces videó az agyi aktivitást és az oxigénfelvételt rögzítő MRI felvételekből áll, amelyben az egyre erősödő agyi aktivitást színkódok (pirostól a sárgán át a fehérig) mutatják. A kutatók a felvételekhez az 54 éves Nan Wise PhD diákot kérték fel, aki az MRI készülékben maszturbálással érte el az orgazmust. Ahogyan a nő közeledik az orgazmushoz, a színskálákon jól láthatóan nyomon követhető, miként kapcsolódnak be az egyes agyi területek.

Először az agykéreg szenzoros területe aktivizálódik, amely a nemi szervekhez köthető, majd átterjed a limbikus rendszerre, ami az ösztönös viselkedésért, a hosszú távú memóriáért valamint az érzelmekért felelős terület. Ezután a kisagy és a frontális agylebeny is következik, végül pedig az orgazmus elérése közben a hipotalamusz is fehérre illetve sárgára színeződik, amelyek a legnagyobb aktivitást jelzik. A hipotalamusz eközben oxitocint szabadit fel, ami kellemes érzéssel és méh összehúzódásával jár.

Az eredmények hozzásegíthetik a tudósokat, hogy megértsék, mi zajlik rosszul, vagy éppen másképpen azoknak az agyában, akik képtelenek elérni ezt az állapotot. A kutatók egyébként azt is elmondták, hogy ennél magasabb agyi aktivitást eddig csak epilepsziás rohamok közben mutatott ki az MRI.

 

 

Női orgazmus és férfi orgazmus!

Egy új tanulmány felfedte a női orgazmus evolúciójának rejtélyét. Az elmúlt 40 év során számtalan kutatás témája volt a női orgazmus háttere, a kutatók többnyire arra keresték a választ, hogy a női orgazmus csupán a férfi orgazmus „mellékterméke".

 

Ha a női orgazmus csupán a férfi orgazmus egyfajta mellékterméke lenne, akkor a hasonló gének a férfiak és a nők esetében is befolyásolnák az orgazmikus funkciókat. Mindebből az következne, hogy az ellenkező nemű ikrek és testvérek esetében nagyobb hasonlóság mutatkozna az orgazmuskészség tekintetében, mint az olyan párok esetében, akiket nem fűznek egymáshoz rokoni szálak, mondta Brendan Zietsch, az ausztrál Queenslandi Egyetem kutatója.Az orgazmuskészség mérésére a tudósok egy korábbi, csaknem 5 000 fős kutatási mintát vettek alapul, mely az egy-, illetve kétpetéjű ikerpárok és testvérek orgazmuskészségét vizsgálta. A felmérés a nők esetében az orgazmus gyakoriságát, míg a férfiak esetében az orgazmus eléréshez szükséges időt vizsgálta, mondta Pekka Santtila, a finn Abo Akadémia és Egyetem kutatói. 

 

Zietsch és Santtila az eredmények értékelését követően megállapította, hogy az azonos nemű egypetéjű ikrek több hasonlóságot mutattak az orgazmuskészség tekintetében, mint az azonos nemű, kétpetéjű ikrek, illetve a testvérek. Ezek szerint a gének valóban szerepet játszanak az orgazmusra való hajlamban, és ezzel az úgynevezett melléktermék-elmélet is beigazolódni látszik.Azt azonban meg kell jegyezni, hogy a nők és a férfiak esetében más-más gén felelős az orgazmikus funkciókért, nyilatkozta Zietsch a New Scientist című folyóiratnak. Más szóval a férfi és a női orgazmus teljesen eltérő evolúciós úton fejlődött ki, ami azt igazolja, hogy a női orgazmus, mint melléktermék elmélet nem állja meg a helyét.

 

 

A meleg férfiak agya hasonlít a női agyra

A homoszexuális férfiak gyorsabban képesek felismerni ismerős arcokat, ennek oka, hogy ők is, akárcsak a nők, agyuk mindkét felét használják.

 

A Laterality szaklapban megjelent kutatás a nem, a szexuális beállítottság, illetve a jobb- vagy balkezesség hatását vizsgálta arra vonatkozóan, mennyire vagyunk képesek pontosan és gyorsan felismerni különböző arcokat. Az eredmények azt mutatták, hogy a homoszexuális férfiak, amikor arcokat különböztetnek meg, bilaterális mintázatot mutatnak az agyukban, vagyis, mindkét féltekét igénybe veszik ilyenkor, a heteroszexuális nőkhöz hasonlóan. A heteroszexuális férfiak, ugyanakkor általában csak a jobb agyféltekéjüket használják az ilyen feladatok végrehajtására.A meleg férfiak agya hasonlít a női agyra. A kutatást végző pszichológusprofesszor, Jennifer Steeves elmondta: az eredmények azt mutatják, a heteroszexuális nők és a homoszexuális férfiak ugyanúgy, bilaterális módon kódolják az arcokra vonatkozó információkat ? ilyenkor a két agyfélteke használata lehetővé teszi az információk gyors visszanyerését.

 

A kutatók ugyanakkor azt is megállapították, hogy a balkezes heteroszexuálisok jobb arcmemóriával rendelkeznek, mint a balkezes homoszexuálisok, ami megerősíti azt az elképzelést, hogy valamely kéz dominanciája összefüggésben áll az agyféltekék működésével és a szexuális orientációval. Korábbi kutatások már bizonyították, hogy a balkezesek, pl. 39%-kal nagyobb eséllyel homoszexuális beállítottságúak.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!