Bejelentés


Egészségünkért A beteg testben többnyire beteg vagy megbántott lélek lak


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

 

Magyar Örökség-díjat kapott Gyuri bácsi

A Magyar Örökség és Európa Egyesület elnöksége a Magyar Népi Gyógyászatot a Magyarság Láthatatlan Szellemi Múzeumának részévé nyilvánította. A Magyar Örökség Díjat – minden egykori és jelenleg is tevékeny füvesember képviseletében – a magyar népi gyógyászat két jelenkori képviselője, Szabó Gyuri bácsi bükkszentkereszti füvesember, valamint a határon túlra szakadt magyarság képviseletében Macalik Ernő csíkkarcfalvi botanikus 2013 szeptember 21-én vette át a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.

Az ünnepség megnyitó beszédét dr. Hámori József neurobiológus, agykutató, az MTA rendes tagja, a Bírálóbizottság elnöke mondta el. A háború előtti Magyarország jeles képviselőitől egészen napjainkig méltatta mindazon kulturális értékeket, melyek összekovácsolnak és életben tartanak egy népet.

A népi gyógyászathoz a laudációt, az ajánlást dr. Pottyondi Ákos, a pannonhalmi főapátság gyógynövénykertjének vezetője mondta el. Beszédében kiemelte a népi gyógyászat fontosságát, és méltatta jelenlévő képviselőinek munkásságát. A díszoklevelek és a jelvények átvétele után közös fénykép készült, melyen ott volt a Magyar Örökség Díj többi kategóriájának kitüntetettje is, például Eősze László zenetörténész, B. Kovács István felvidéki író, Wagner Nándor szobrász és Bakos Gáspár asztrofizikus.

Szabó Gyuri bácsi számára nagy megtiszteltetés ez a díj: munkásságának és annak az ügynek az elismerése, melynek szolgálatába állította életét. Együtt örülünk vele, hogy ezen a jeles fórumon is fejet hajtanak a népi gyógyászat érdemei és fontossága előtt.

Forrás: http://gyorgytea.hu/ fooldal/magyar-orokseg-dij

— itt: Budapest

 

 

Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!